Het CeDeL kwartet brengt een verfrissend aanbod in de wereld van de kleinere kamerorkesten. Het kwartet staat synoniem voor jong, enthousiast, cultureel en hoogstaand.  Een klassiek en modern repertoire gebracht door vier ambitieuze professionele muzikanten die letterlijk een nieuwe wind doorheen het aanbod blazen! met: Peter Cverle op sopraan, Koen Dries (sinds 2016) op alt, Jitse Coopman op tenor en Pieter Lagacie op bariton.

In 2009 won het kwartet de “Adolphe Saxwedstrijd 2009” te Dinant en in 2011 werden ze winnaar van de prestigieuze wedstrijd “The International Yamaha Saxophone Quartet Contest” te Madrid (Spanje). In 2013 werd het kwartet laureaat van „Supernova”, een nieuw initiatief dat in navolging van het project ‘Gouden Vleugels’ podiumkansen wil bieden aan musici uit Vlaanderen of Brussel, musici die aan de slag gaan met klassieke muziek ofwel in haar zuiverste vorm, ofwel grensoverschrijdend.

Als kwartet behaalden ze het Master-diploma kamermuziek en het Master na Master-diploma in de richting “advanced studies in contemporary art music performance” in Leuven.

Meer informatie op de website van het kwartet.