84, Rue Myrha, Paris. Het was in een stoffig atelier in het noorden van de Franse hoofdstad waar in 1842 de saxofoon begon aan een wereldreis.

De Belgische instrumentenbouwer Adolphe Sax (1814-1894) had kort voordien Brussel ingeruild voor Parijs in de hoop daar meer erkenning te vinden voor zijn werk. De eerste reis van de saxofoon werd een succes: componisten als Berlioz, Bizet en Massenet toonden meteen interesse voor deze nieuwe klank en lieten het instrument regelmatig verschijnen in hun nieuwe werken. Pas aan het begin van de 20ste eeuw verwierf het een plaats in het klassieke repertoire via de kleurrijke orkestraties van Ravel, Jongen, Prokofiev en Debussy, om van daaruit te katapulteren naar wereldfaam door zijn intrede als vaste waarde in de jazzorkesten.

In Voyages reizen saxofonist Koen Dries en symphoniaASSAI Adolphe Sax achterna, als eerbetoon aan zijn uitvinder en de Franse klankwereld die de saxofoon voor het eerst in zijn armen sloot.

Deze productie maakt deel uit van het Doctoraat in de Kunsten dat saxofonist Koen Dries voorbereidt als Aspirant van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen, in samenwerking met het Kunstenplatform Brussel, School of Arts Koninklijk Conservatorium Brussel en Vrije Universiteit Brussel.

Dit concert wordt georganiseerd door Mol Omarmt in samenwerking met de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Mol, cc 't Getouw, Lions Club Mol-Geel, Leo club Mol-Geel Zuiderkempen, Rotary club Mol, Markant en Rozenberg SO. 

Tickets via de website van cc 't Getouw.